Rest
  • Rest
  • Menü
  • Galeri
  • Blog
  • İletişim
    • Rezervasyon
    • Bize Ulaşın
  • Haberler
Rest
Rest
  • Adres

    Bahçelerarası Mah. Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Cad.
    No: 3 İç Kapı No: 263
    Balçova / İZMİR
    İSTİNYEPARK AVM
  • E-Posta

    info@restlounge.com.tr
  • Telefon

    (0232) 285 38 38

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır?

  • Anasayfa
  • Blog
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır?
  • 17 Eyll 2024

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır?

Tüm dünyaya İtalya’dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve çoğunlukla sert içimli olarak tanımlanan bir kahve türü olarak bilinir. 1901 yılında espresso makinesini icat eden İtalyan girişimci Luigi Bezzerra, 1933 yılında Trieste şehrinde bir şirket kurar ve böylece 1935 yılında ise espresso kahveyi İtalya sınırlarının dışına yayan espresso makinesi piyasaya çıkar.

Makine aracılığıyla kahvenin çok kısa bir sürede hazırlanması, İtalyanca “basınçla yapılan” anlamını da taşıyan “espresso” tanımını doğurur. Hızla hazırlanması ve yoğun tadı ile öne çıkan espresso; su, süt ya da her ikisi kullanılarak seyreltilebilir. Kahvenin seyreltilerek içilmesi, genellikle yoğun kahve aromasının hitap etmediği kişiler tarafından tercih edilir. Yoğun, kuvvetli ve sert bir tat profiline sahip, orijinal dilinde tam kullanımı ‘caffè espresso’ olan espresso kahvesi, “hızlı” veya “özel olarak yapılmış” anlamına gelir, dünyanın birçok yerinde yine hızlı kelimesine karşılık gelen express ifadesine ithafen expresso olarak da adlandırılır. Diğer kahve türlerinden farklı bir yöntem kullanılarak elde edilen espresso, kavrulmuş ve ince çekilmiş kahve tozunun içinden 90 derece sıcaklıkta suyun çok kısa bir sürede yüksek basınçla geçirilmesi ve böylece kahve çekirdeklerinin renginin, tadının ve aromasının suya taşınması ile elde edilir.

Diğer kahve türlerinden farklı bir yöntem kullanılarak elde edilen espresso, kavrulmuş ve ince çekilmiş kahve tozunun içinden 90 derece sıcaklıkta suyun çok kısa bir sürede yüksek basınçla geçirilmesi ve böylece kahve çekirdeklerinin renginin, tadının ve aromasının suya taşınması ile elde edilir.

Recent Post

  • Pankek'in Tarihçesi
    09 Eyll 2024
    Pankek'in Tarihçesi
  • Espresso Nedir? Nasıl Yapılır?
    09 Eyll 2024
    Espresso Nedir? Nasıl Yapılır?
  • Profiterolün kökeni nedir?
    09 Eyll 2024
    Profiterolün kökeni nedir?
  • Pizzanın Yanında Ne Yenir, İçilir?
    09 Eyll 2024
    Pizzanın Yanında Ne Yenir, İçilir?
  • Şarabın Yanında Ne Yenir?
    09 Eyll 2024
    Şarabın Yanında Ne Yenir?
  • Pizza Nasıl Ortaya Çıktı?
    09 Eyll 2024
    Pizza Nasıl Ortaya Çıktı?
  • Yeni ve sağlıklı yemek trendimiz: Bowl
    09 Eyll 2024
    Yeni ve sağlıklı yemek trendimiz: Bowl
  • Türk Mutfağında Kahvaltı Kültürü
    09 Eyll 2024
    Türk Mutfağında Kahvaltı Kültürü
  • Marineden Pişirmeye Pirzolanın Sırları
    09 Eyll 2024
    Marineden Pişirmeye Pirzolanın Sırları
  • Pizza Nasıl Ortaya Çıktı?
    09 Eyll 2024
    Pizza Nasıl Ortaya Çıktı?
Image Not Found
Logo

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Rest
  • Menü
  • Galeri
  • Blog
  • İletişim
  • Haberler

İletişim Bilgileri

  • Bahçelerarası Mah. Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Cad.
    No: 3 İç Kapı No: 263
    Balçova / İZMİR
    İSTİNYEPARK AVM
  • (0232) 285 38 38
  • info@restlounge.com.tr

© Copyright 2024 Rest. Tüm Hakları Saklıdır.

  • creatag.com.tr