Türk Mutfağında Kahvaltı Kültürü
Genellikle günün ilk öğünü olan kahvaltı, içerdiği çeşitler bakımından kültürler arasında farklılık gösterir. Türk mutfağında kahvaltı kültürü, başlı başına bir öğündür. Oldukça da önem verilen bir öğündür. Hem tuzlu hem de tatlı yiyecekler kahvaltıda tüketilir. Genellikle günün en doyurucu yemeğidir.
“Kahvaltı” kelimesinin kökeni “kahve altı” anlamındadır. Dolayısıyla “kahveden önce” anlamını taşır. Türk kültüründe Sabah Kahvesi, dostça bir an demektir. Sabahları birlikte Türk kahvesi içmek ve sohbet etmek, güncel haberleri tartışmak için arkadaşlarınızı veya komşularınızı ziyaret etmek Türklerde bir gelenektir. Bu kahve içme molası her zaman “kahvaltı”yı takip eder. Türk kültüründe kahvaltı alışkanlıkları bölgeden bölgeye büyük farklılıklar gösterir. Ege Bölgesi denilince aklımıza çeşitli reçeller, yeşil veya siyah zeytin ve onlarca farklı yeşil sebze gelir. Karadeniz denilince aklımıza mısır ekmeği, mıhlama gibi kahvaltı çeşitleri geliyor. Türk geleneğine göre istisnasız tüm ailelerde Türk kahvaltısı esastır. Masada çay, taze ekmek, poğaça (sade, peynirli, zeytinli vb.), simit, börek, her çeşit peynir, zeytin, domates, salatalık, bal, reçel, omlet veya haşlanmış yumurta, portakal suyu…
Rest'in eşsiz lezzetleriyle geleneksel kahvaltısı için İstinyePark İzmir'e bekleriz!