Pirzola, B vitaminlerini barındıran güçlü bir protein deposu et türüdür. Sağlıklı beslenme çizgisini koruyan kişilerin tüketmesi gerektiği kırmızı et, kansızlık problemi ile mücadele etme konusunda oldukça başarılıdır. Beyaz etten alınan protein ve kırmızı etten gelen besin değerleri sağlıklı ve güçlü bir bedenin sırrı olmaktadır. Pirzola Nedir? Kasaplık hayvanlarda yani büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda omurganın yanında yer alan bölgeye pirzola kısmı denir. Bu bölümlerden dilimler halinde alınan etlere de pirzola et denilmektedir. Tavuk pirzola olarak bilinen pirzola et, kırmızı etten alınan pirzola ile aynı değildir. Tavuktan alınan pirzola buttan elde edilirken; dana ya da koyundan alınan pirzola kaburga kısmından kesilir. Bir miktar yağlı bir ettir. Yağlar etin içinde iyi şekilde işlemiştir ve bu yağ yiyen kişiyi rahatsız etmemektedir. Genellikle döküm tavada ya ızgarada pişirilen pirzola, lezzetli öğünleri ortaya çıkarır. Tam Tadında Pirzola Pişirmenin Püf Noktaları İyi pişmiş bir pirzola hazırlamak için öncelikle pirzolanın soslanması gerekir. Soslama işlemi marine etme olarak ifade edilir. Pirzola etlerin arzu edilen baharatlar ile marine edilmesinden sonra pişireceğiniz tavanın kalitesi de önemlidir. Tavanın yüksek ateşte ve ortalama 5 dakika kadar kızması, muhakkak uygulanması gereken bir adımdır. Kızdırdığınız tavaya pirzola etleri düzenli şekilde yerleştirin ve tavaya değen etten “cızz” sesini duymaya çalışın. Eğer ses gelmiyorsa eti alıp ve tavanın bir miktar daha ısınmasını sağlamalısınız. Çatal ve metal eşya kullanmadan etin bir yüzünün güzelce pişmesini sağlayın. Mühürleme işlemi bittikten sonra diğer yüzü pişirmeye devam edin. Pişirme sırasında ete basınç uygulamayın böylece etin içindeki suyun dışarı çıkmasını engellersiniz. Damak zevkinize göre mühürleyip pişirdiğiniz pirzolayı ilave lezzetler ile sunabilirsiniz. Afiyet Olsun...