Rest
  • Rest
  • Menü
  • Galeri
  • Blog
  • İletişim
    • Rezervasyon
    • Bize Ulaşın
  • Haberler
Rest
Rest
  • Adres

    Bahçelerarası Mah. Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Cad.
    No: 3 İç Kapı No: 263
    Balçova / İZMİR
    İSTİNYEPARK AVM
  • E-Posta

    info@restlounge.com.tr
  • Telefon

    (0232) 285 38 38

Marineden Pişirmeye Pirzolanın Sırları

  • Anasayfa
  • Blog
Marineden Pişirmeye Pirzolanın Sırları
  • 29 Temmuz 2024

Pirzola, B vitaminlerini barındıran güçlü bir protein deposu et türüdür. Sağlıklı beslenme çizgisini koruyan kişilerin tüketmesi gerektiği kırmızı et, kansızlık problemi ile mücadele etme konusunda oldukça başarılıdır. Beyaz etten alınan protein ve kırmızı etten gelen besin değerleri sağlıklı ve güçlü bir bedenin sırrı olmaktadır.

Pirzola Nedir?

Kasaplık hayvanlarda yani büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda omurganın yanında yer alan bölgeye pirzola kısmı denir. Bu bölümlerden dilimler halinde alınan etlere de pirzola et denilmektedir. Tavuk pirzola olarak bilinen pirzola et, kırmızı etten alınan pirzola ile aynı değildir. Tavuktan alınan pirzola buttan elde edilirken; dana ya da koyundan alınan pirzola kaburga kısmından kesilir. Bir miktar yağlı bir ettir. Yağlar etin içinde iyi şekilde işlemiştir ve bu yağ yiyen kişiyi rahatsız etmemektedir. Genellikle döküm tavada ya ızgarada pişirilen pirzola, lezzetli öğünleri ortaya çıkarır.

Tam Tadında Pirzola Pişirmenin Püf Noktaları

İyi pişmiş bir pirzola hazırlamak için öncelikle pirzolanın soslanması gerekir. Soslama işlemi marine etme olarak ifade edilir. Pirzola etlerin arzu edilen baharatlar ile marine edilmesinden sonra pişireceğiniz tavanın kalitesi de önemlidir. Tavanın yüksek ateşte ve ortalama 5 dakika kadar kızması, muhakkak uygulanması gereken bir adımdır. Kızdırdığınız tavaya pirzola etleri düzenli şekilde yerleştirin ve tavaya değen etten “cızz” sesini duymaya çalışın. Eğer ses gelmiyorsa eti alıp ve tavanın bir miktar daha ısınmasını sağlamalısınız. Çatal ve metal eşya kullanmadan etin bir yüzünün güzelce pişmesini sağlayın. Mühürleme işlemi bittikten sonra diğer yüzü pişirmeye devam edin. Pişirme sırasında ete basınç uygulamayın böylece etin içindeki suyun dışarı çıkmasını engellersiniz. Damak zevkinize göre mühürleyip pişirdiğiniz pirzolayı ilave lezzetler ile sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun...


Recent Post

  • Pankek'in Tarihçesi
    07 Temmuz 2024
    Pankek'in Tarihçesi
  • Espresso Nedir? Nasıl Yapılır?
    07 Temmuz 2024
    Espresso Nedir? Nasıl Yapılır?
  • Profiterolün kökeni nedir?
    07 Temmuz 2024
    Profiterolün kökeni nedir?
  • Pizzanın Yanında Ne Yenir, İçilir?
    07 Temmuz 2024
    Pizzanın Yanında Ne Yenir, İçilir?
  • Şarabın Yanında Ne Yenir?
    07 Temmuz 2024
    Şarabın Yanında Ne Yenir?
  • Pizza Nasıl Ortaya Çıktı?
    07 Temmuz 2024
    Pizza Nasıl Ortaya Çıktı?
  • Yeni ve sağlıklı yemek trendimiz: Bowl
    07 Temmuz 2024
    Yeni ve sağlıklı yemek trendimiz: Bowl
  • Türk Mutfağında Kahvaltı Kültürü
    07 Temmuz 2024
    Türk Mutfağında Kahvaltı Kültürü
  • Marineden Pişirmeye Pirzolanın Sırları
    07 Temmuz 2024
    Marineden Pişirmeye Pirzolanın Sırları
  • Pizza Nasıl Ortaya Çıktı?
    07 Temmuz 2024
    Pizza Nasıl Ortaya Çıktı?
Image Not Found
Logo

Sosyal Medya

Kategoriler

  • Rest
  • Menü
  • Galeri
  • Blog
  • İletişim
  • Haberler

İletişim Bilgileri

  • Bahçelerarası Mah. Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Cad.
    No: 3 İç Kapı No: 263
    Balçova / İZMİR
    İSTİNYEPARK AVM
  • (0232) 285 38 38
  • info@restlounge.com.tr

© Copyright 2024 Rest. Tüm Hakları Saklıdır.

  • creatag.com.tr